Het project

De Buurtmolen Laakwerd-Tzum

De dorpsmolen in Tzum wordt vervangen door de Buurtmolen -Tzum waarvan de hele buurt gaat profiteren. De nieuwe windturbine komt op dezelfde plek als de vorige, aan de betonweg Laakwerd 6 te Tzum. Begint je postcode met 8801, 8802, 8804, 8805, 8806, 8807, 8813, 8814, 8842, 8861? Dan kun je meedoen!

Media over project

De Buurtmolen, een initiatief van coöperatie TOER en Greenchoice

Coöperatie TOER en Greenchoice zijn van mening dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om eigen duurzame energie te produceren en daar ook financieel voordeel bij te hebben.  Ons gezamenlijk doel is om burgerparticipatie in de energietransitie waar te maken. Samen zetten we onze kennis en netwerk in om deze ambitie te realiseren.


Bestuur Coöperatie TOER.
Van links naar rechts: Johannes de Schiffart, Govert Geldof, Willemke Schurer,
Jan de Boer, Bart Yntema, Jikke Terpstra, Aart Dijkstra (projectleider), Harry Benders

Je kunt nu ook overstappen op groene stroom uit de regio voor 1 of 3 jaar. Als straks de molen gaat draaien krijg je je eigen stroom geleverd. Overstappen is niet verplicht maar wel eenvoudig en kan zonder overstapboete. Na afloop van de looptijd kun je kosteloos opzeggen of verlengen, net als bij een gewoon energiecontract. Groene energieleverancier Greenchoice levert de stroom bij je thuis.


Jouw Stroom