Het project

De Buurtmolen Laakwerd-Tzum

De dorpsmolen in Tzum wordt vervangen door de Buurtmolen -Tzum waarvan de hele buurt gaat profiteren. De nieuwe windturbine komt op dezelfde plek als de vorige, aan de betonweg Laakwerd 6 te Tzum.Is er een plek vrij en begint je postcode met 8801, 8802, 8804, 8805, 8806, 8807, 8813, 8814, 8842, 8861? Dan kun je meedoen!

De Buurtmolen is een windmolen met een ashoogte van 46 meter en 1.000 kW vermogen. De bouwkosten zijn laag, net als de onderhoudskosten. Onze Buurtmolen houdt meer rekening met de omwonenden en is bij uitstek geschikt voor postcoderoosprojecten als de Buurtmolen.

DE WINDMOLEN


De Buurtmolen, een initiatief van coöperatie TOER en Greenchoice

Coöperatie TOER en Greenchoice zijn van mening dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om eigen duurzame energie te produceren en daar ook financieel voordeel bij te hebben.  Ons gezamenlijk doel is om burgerparticipatie in de energietransitie waar te maken. Samen zetten we onze kennis en netwerk in om deze ambitie te realiseren.


Bestuur Coöperatie TOER.
Van links naar rechts: Johannes de Schiffart, Govert Geldof, Willemke Schurer,
Jan de Boer, Bart Yntema, Jikke Terpstra, Aart Dijkstra (projectleider), Harry Benders

Je kunt nu al overstappen op groene stroom uit de regio voor 1 of 3 jaar. Overstappen is eenvoudig en kan zonder overstapboete. Zodra de molen gaat draaien krijg je daarbij ook nog de energiebelastingkorting. Na afloop van de looptijd kun je kosteloos opzeggen of verlengen, net als bij een gewoon energiecontract. Groene energieleverancier Greenchoice levert de stroom bij je thuis.


OVERSTAPPEN EN OPZEGGEN