Zo werkt het.

“Als er dan toch een windmolen komt, laat hem dan maar voor de buurt werken. Ik ben voor!”

Dorpsgenoot, Jan

De Buurtmolen draait voor jou

De Buurtmolen is een kleinere, stillere coöperatieve windmolen die stroom opwekt voor de omwonenden. Huishoudens die stroom afnemen zijn automatisch mede-eigenaar, zonder geld in te leggen. En omdat je dan geen energiebelasting betaalt, profiteer je van de goedkoopste stroom van Nederland.

Woon je in Tzum of omgeving?

De Buurtmolen maakt gebruik van de postcoderoosregeling. Dit houdt in dat je alleen mee kunt doen als je in het rood gekleurde gebied woont. De bewoners van postcodegebieden; 8801, 8802, 8804, 8805, 8806, 8807, 8813, 8814, 8842, of 8861 kunnen dus mee doen.

Als deelnemer betaal je een maandelijkse contributie voor de kosten van bouw en onderhoud. Daartegenover staat dat je geen energiebelasting betaalt. Uiteindelijk ben je dus voordeliger uit. Zo profiteer je van het laagste stroomtarief van Nederland.

LAAGSTE STROOMTARIEF VAN NEDERLAND

Je kunt nu al overstappen op groene stroom uit de regio geleverd door Greenchoice. Overstappen is eenvoudig en kan zonder overstapboete. Zodra de molen gaat draaien krijg je daarbij ook nog de energiebelastingkorting. Na afloop van de looptijd kun je kosteloos opzeggen of verlengen, net als bij een gewoon energiecontract. Ook zakelijke klanten kunnen overstappen voor een aantrekkelijke prijs.

Het getoonde belastingvoordeel geldt alleen voor leden van de coöperatie, vergeet dus vooral niet om aan te melden op de pagina Meedoen.OVERSTAPPEN EN OPZEGGEN

Jouw molen, jouw stroom

Als deelnemer word je ook mede-eigenaar van de Buurtmolen. Je bent namelijk automatisch lid van de Coöperatie TOER (www.toer.frl), de eigenaar en beheerder van de windmolen. De maandelijkse contributie voor de exploitatie betaal je gewoon via de energienota. Omdat je mede-eigenaar bent, ben je vrijgesteld van energiebelasting. Ook dat verrekenen we met je energienota, zodat je per saldo het laagste stroomtarief van Nederland betaalt.