Zo werkt het.

“Als er dan toch een windmolen komt, laat hem dan maar voor de buurt werken. Ik ben voor!”

Dorpsgenoot, Jan

De Buurtmolen draait voor jou

De Buurtmolen is een kleinere, stillere coöperatieve windmolen die stroom opwekt voor de omwonenden. Huishoudens die stroom afnemen zijn automatisch mede-eigenaar, zonder geld in te leggen. Door gebruik te maken van de Postcoderoos Subsidie blijft er ook voordeel over voor de leden en de omgeving

Woon je in Tzum of omgeving?

De Buurtmolen maakt gebruik van de Postcoderoos Subsidie. Dit houdt in dat je alleen mee kunt doen als je in het rood gekleurde gebied woont. De bewoners van postcodegebieden; 8801, 8802, 8804, 8805, 8806, 8807, 8813, 8814, 8842, of 8861 kunnen dus mee doen. Om aan de voorwaarden van deze subsidie te voldoen zijn er wel 500 leden nodig uit deze postcode gebieden. Help dus mee en maak ook je buren lid!


Als deelnemer hoef je niet te investeren, maar omdat je samen stroom opwekt blijft er toch een jaarlijks voordeel over die verdeeld kan worden tussen de leden. De leden beslissen hier jaarlijks zelf over op de Algemene Leden Vergadering. Het jaarlijkse voordeel is voor alle leden gelijk, ongeacht je huidige situatie. Ook wordt daar bepaald hoeveel voordeel er naar het dorp en omgeving gaat.

Geen inleg, toch voordeel.

Investeren wel mogelijk

Om de ontwikkeling en bouw van het de molen te financieren is wel geld nodig. We willen leden en omwonenden ook de kans geven om te investeren in de bouw van de molen. Er zal hiervoor een aparte crowdfunding actie opgezet worden. De voorwaarden en verwachte rendementen worden later gepubliceerd.

Je kunt nu al overstappen op groene stroom uit de regio geleverd door Greenchoice. Overstappen is eenvoudig en kan zonder overstapboete. Na afloop van de looptijd kun je kosteloos opzeggen of verlengen, net als bij een gewoon energiecontract. Ook zakelijke klanten kunnen overstappen voor een aantrekkelijke prijs.OVERSTAPPEN EN OPZEGGEN

Jouw molen, jouw stroom

Als deelnemer word je ook mede-eigenaar van de Buurtmolen. Je bent namelijk automatisch lid van de Coöperatie TOER (www.toer.frl), de eigenaar en beheerder van de windmolen.